• נגיף הקורונה

עריכת טקס נוסף של חתונה בעקבות הקורונה

הרב חגי לרר

כ"ט תשרי תשפ"א
שאלה
שלום וברכה, עקב המצב של הקורונה בישראל אינני יכולה לבצע את טקס החתונה שלי כפי שאני רוצה במלואו. אני רוצה להתחתן ברבנות בטקס סימלי בתאריך המקורי וכמה חודשים כשינתן לעשות את האירוע היותר רחב. רציתי לדעת האם ניתן לשחזר את טקס החופה ביום האירוע הרחב? דהיינו- 7 ברכות, שבירת הכוס, טקס הטבעות וכ׳ו.. מלבד חתימת הכתובה שהיא תהיה בתאריך המקורי.
תשובה
שלום וברכה. מזל טוב. שיהיה לכם בניין עד עד ושתשרה בביתכם תמיד שמחה, אחווה, אהבה ורק טוב. לאחר שנעשו הנישואין עצמם אי אפשר לעשות עוד פעם ממש נישואין וכל הדברים ההלכתיים הכרוכים בזה. אי אפשר לברך שבע ברכות. אפשר לעשות "הצגה" של חופה בשביל האורחים והתמונות כגון לשבור כוס, לתת טבעת וכד' . אך רק שתבינו שאין לזה משמעות כי אתם כבר נשואים. ושוב מזל טוב וכל טוב.