• שנת האבל על הורים

מסיבות ומתנות בתוך השלושים

הרב עזריה אריאל

כ אדר תשפ"א
שאלה
שלום הרב, סבא שלי ז"ל (אבא של אבי יבל"א) נפטר השבוע ובעוד שבועיים יש להוריי יום נישואין. 1. האם מותר לעשות מסיבה רק עם ילדיהם של הוריי? 2. האם מותר להכין עוגה ולקשט את הבית? 3. האם מותר להביא מתנות?
תשובה
לשואל, שלום וברכה! מפגש משפחתי של ההורים וילדיהם מותר כאשר יש לו אופי צנוע ושקט. "מסיבה", שיש בה עליזות ושמחה, אסורה. הכנת העוגה או קישוט הבית הם פרטים שאין טעם לדון על כל אחד מהם כשלעצמו. השאלה החשובה היא מה המכלול של האווירה שנוצרה. נתינת מתנה, אם זהו דבר מקובל במשפחתכם מדי שנה, מותרת, אבל אירוע שבו מביאים מתנות זה משהו אחר. לכן אני מציע שיום הנישואין יצויין בסגנון צנוע בביקור משפחתי שנעשה ממילא בשבת או בחג הפסח הבא עלינו לטובה, לאו דווקא בהתכנסות מיוחדת של כולכם (סעודה של ילדים נשואים אצל הוריהם מותרת כשאין לה הקשר של "מסיבה"). את המתנה, אם זהו נוהג קבוע אצלכם, תוכלו להביא להורים בנפרד מן המפגש. מקורות: ספר 'בית מועד' (הרב פנחס קורח) פל"ט ס"ה ופמ"ה סכ"ב, וראו גם 'נשמת ישראל' ח"ב עמ' תקמ.