• שבת ומועדים
  • הלכות יום טוב

היכן למצוא את רשימת המועדים שאסור בהם שימוש במכשירי חשמל?

הרב יצחק גרינבלט

כ"ד סיון תשפ"א
שאלה
אני מתכנן טיימר לחיישני בנין להרבה שנים ומתעזר בלוח שנה עברי לשם הפקת תעריכים ושעות לכל כניסה ויציאה של מצב שבת.. הבעיה היא שזמנים לא תמיד זהים למשל בלוח שנה וואלא! ולוח שנה מעריב וגם אין את כל השעות..נגיד ישנן שעות כניסה ויציאה של שבתות אך אין שעת יציאה של יום ראשון של פסח .. האם ישנו לוח מסודר אחיד שניתן להתבסס עליו? וגם רשימה ברורה של כל החגים (אני מבין שפורים ולג בעומר ועוד מאפשרים להפעיל מכשירי חשמל למעשל ושמחת תורה לא ויש עוד הרבה )..
תשובה
בס"ד שלום לך יקירי. מאוד שמחתי לקבל את שאלתך. אני מאוד ממליץ על הלוח הנמצא באתר שלנו, אתר ישיבה, שהוא לוח מאוד מדוייק ומאוד מסודר, ויש בו ממש כל הזמנים. תוכל למצוא אותו בקלות בחיפוש בגוגל או בקישור הבא: https://www.yeshiva.org.il/calendar/?gclid=cj0kcqjwhr2fbhdbarisacjwlo0nrpzeb3hshx5q4tntn71b4hqik9mbczg0p9cuk3okssqwuvmlewgaalecealw_wcb כפי שאתה כותב לא בכל החגים צריך לכוון את השעון. בימי חול המועד, פורים, חנוכה, יום העצמאות, יום ירושלים, פסח שני לא צריך שבהם מותר להדליק ולכבות את האור. לעומת זאת, בשבתות, ראש השנה, יום כיפור, חג ראשון של סוכות, שמיני עצרת ושמחת תורה, חג ראשון של פסח וחג אחרון של פסח ושבועות חייבים את השעון כדי שלא לעבור על איסורים. יקירי, אשמח להיות בקשר ולעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכה הרב יצחק גרינבלט.