• קעקוע

פירסינג במכון שעושה גם קעקועים

הרב עזריה אריאל

ב אלול תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב אני רוצה לעשות פירסינג ובחנויות שבהם עושים פירסינג רובם אם לא כולם הם גם מכוני קעקועים ורציתי לשאול אם זה בעייתי או אסור לעשות פירסינג במקום כזה. ולממן מקום שעושה קעקועים
תשובה
לשואלת, שלום וברכה! אין קשר מובהק בין הרווחים שלהם מהפירסינג לבין האפשרות שלהם לעשות גם כתובת קעקע. כנראה גם אם אף אחד לא יעשה פירסינג הם יוכלו לעשות את הקעקועים. לכן עשיית הפיסינג במקומות הללו אינה נחשבת כ"סיוע לעוברי עבירה" במובן של תמיכה בעבירה עצמה. גם אין איסור להיכנס לשם משום מראית עין שאת הולכת לעשות קעקוע, מאחר שהכל יודעים שיש כאן גם אפשרות לעשות פירסינג. למרות זאת, אם יש מכונים שנמנעים מלעשות קעקועים בגלל איסור התורה, ובגלל זה הם בתחרות כלכלית קשה עם שאר המכונים (אינני יודע אם אכן זוהי המציאות!) - ראוי לעשות מאמץ לחזק אותם, גם אם זה כרוך בטרחה מסוימת או במחיר גבוה מעט יותר. לגבי הפירסינג עצמו, ראוי לעשות רק דברים מקובלים. פירסינג מוזר ומושך תשומת לב, באופן יחסי לקהילה שאת חיה בה, אינו צנוע כל כך. כל טוב