- הלכה
- בשר וחלב
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
136
שאלה
סיר חלבי
שלום רב
בישלתי פסטה בסיר פרווה . לאחר הבישול סיננתי את המים . במקביל הכנתי רוטב חלבי בסיר חלבי . לאחר מכן שפכתי את הרוטב החלבי לסיר הפרווה עם הפסטה .
בכל שלב השפיכה והעירבוב , כבר לא היה תהליך של בישול על הגז , אך עדיין היה ניכר חום בתבשיל ( אך לא להט ).
האם סיר הפרווה הוא כעת חלבי ? ובמידה שכן , האם ניתן להכשירו חזרה לפרווה .
תודה
תשובה
זה ממש תלוי בפרטי המקרה. ראשית, צריך לדעת האם הרוטב החלבי היה חם בכדי שהיד סולדת בו.
אם לא, הסיר לא נטרף ולא צריך הכשרה.
אם כן ויש חשש שהרוטב החם נגע ישירות בסיר, יש להכשיר אותו.
המלקחיים במאפיות
הרבנות הראשית לישראל | ב אדר ב' תשע"ד

ציפס שטוגן בשמן שטיגנו בו קודם לכן בשר
הרה"ג דוב ליאור | י"ב אייר תש"ע
צ’יפס שטוגן בשמן בשרי
כולל הלכה בית אל | ח תשרי תש"פ
