• שאלות כלליות

מה ה’ רוצה ממני?

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ט אדר א' תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, אני בחורה רווקה שדי הרבה זמן נמצאת בשידוכים ,איזה השתדלות כבר לא ניסתי..כל סגולה אפשרית, קברי צדיקים תפילות, קבלות, ולקבל באמונה ובשמחה את המצב.. אני באמת מאמינה שה לא שוכח אפחד והכל בזמן המדוייק..אבל אני רואה בנות מסביבי שהכל הולך להם בקלות רוב החברות שלי כבר עם ילדים ולמה אני תקועה? אני תמיד אומרת הלוואי יכלתי שה ידבר איתי יגיד לי מה לתקן מה לשפר ומתי זה יגיע..זה כ"כ קשה שאין צפי והייאוש מתחיל להתגבר, בעברי עשיתי טעיות ועברתי עברות עם בחורים אבל עשיתי תשובה מעומק הלב בכיתי והצטערתי וקיבלתי על עצמי לא לחזור על זה..יכול להיות שבגלל זה עדיין מתעכב לי הזיווג? אני באמת מנסה להיות בנאדם טוב ובת שלך מלך ולרצות את בורא עולם אבל אני לא מצליחה להבין מה ה עוד רוצה ממני ולמה הוא מעכב לי את הזיווג? הרי זה בשבילו זה בית של תורה בעז"ה והמשכיות..סליחה על המגילה הייתי חייבת לפרוק אשמח לתשובת הרב איך עוברים את הנסיון הלא קל הזה חזקה ובלי להתייאש. תודה רבה תיזכו למצוות
תשובה
שלום רב. תודה על הכנות והאמיתיות שלך. את ממש יודעת לומר לעצמך את הדברים הנכונים. את אותם דברי שאת אומרת תגידי בכמות גדולה יותר. אל תהיה בנקיפות מצפון. גם על מה שאת חושבת שאת היית צריכה לתקן כבר תיקנת. את צריכה להאמין בתשובה. אמונה בתשובה כולל את זה שאין נקיפות מצפון. אולי אוסיף לך שכדאי שהעיסוק בחיפוש בן זוג לא ימלא את כל היום שלך. זה לא מביא תועלת. תשדלי להיות עסוקה בדברים נוספים שממלאים את החיים בתוכן ובערך. טוב שאת מרגישה חצי ללא בן זוג. אבל כל עוד שלא מצאת דרך ההתנהלות הטובה היא במידה מסוימת להחשיב זאת כחלום. בנתיים המציאות שאת צריכה לשמוח בחלקך ובמה שיש לך בהווה. גם הדו שיח שאת מנהלת עם הקב"ה הוא ביסודו מתוקן. לא ברור לי שהוא רוצה ממך משהו מסוים. אבל טוב שאת אומרת אני מבקשת לא בשבילי אלא גם בשבילך. אבל גם את מצב הבקשה/ הזעקה כלפי שמיא לעשות רק בעת תפילה ולא במשך כל היום. כל טוב ש. יוסף