• נגיעה

שירות לאומי ושמירת נגיעה

הרב אליקים לבנון

י"א אלול תשפ"ב
שאלה
שלום, זכיתי השנה לשרת במסגרת השירות הלאומי בבית ספר של חינוך מיוחד- הפרעות התנהגות. הבית ספר הוא מכיתה א ועד ח ורציתי לשאול לגבי השמירת נגיעה שלי מהם, אם אשמור זה ייצור ריחוק וגם הם לא יבינו מה אני עושה (יש מצבים שהם גם קופצים ומחבקים ואין לי כל כך אופציה למנוע את זה מהם כי אז הם יתפרצו ויחשבו שאני לא אוהבת אותם חלילה...) רציתי לשאול אם יש היתר לגעת בהם אפילו שהם אחרי גיל בר מצווה, אולי בגלל שהם חינוך מיוחד וזה יכול לעזור להם.... אשמח לתשובה! תודה על האופצייה הנגישה הזאת לשאול שאלות.
תשובה
שלום. א. יישר כוח על ההתנדבות לעבוד עם נערים כאלה. ב. לך כבחורה, אין בעיה. הבעיה היא לגבר הנוגע באשה. הואיל ומדובר בנערים על הרצף, גם להם אין בעיה. למעשה: את יכולה לגעת, לתת יד, צ'פחה וכד'. השתדלי לא לחבק. אם אחד מחבק אותך, שתפי פעולה! שנה טובה!