• שאלות כלליות

גירושים בעיקבות מחלה

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ח אלול תשס"ה
שאלה
בני חלה כשנה לאחר נישואיו. אישתו רוצה גט בגלל מחלתו ובגלל שהיתה תקופה שבה הוא לא תפקד בגלל מחלתו. האם אישה נוטשת בעל בעת מחלתו במקום לתמוך בו? בני ואישתו ושתי בנותיהם התינוקות משתייכים לקהילה חרדית. אישתו פוחדת שיחלה שוב ולא מוכנה לקבל סיכון ואומרת שחוששת שהבנות תגדלנה עם אבא חולה. מה ניתן לעשות? איך אפשר לשכנע אותה לנסות שוב לחיות יחד?
תשובה
שלום רב. זה לא בא מהראש אלא מן הלב. אתם כמשפחה רק יכולים להטיב עימה להראות לה פנים מאירות לתמוך בהם וכך אולי הלב ישמח גם בבעלה. תחפשו את מי שיכול להשפיע עליה ולדבר אל ליבה כגון קרוב משפחה או רב או חברה שלה. נישואין לא יכולים להמשך בכוח. נישואין זה רק עם יש רצון. צריך לשבור את הראש כיצד ליצור לה רצון. אל תתיאשו. בהצלחה.