• שאלות כלליות

מסורת הלכות ומנהגים אחר הנישואים בין עדות שונות

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט ניסן תשפ"ג
שאלה
שלום הרב, כחלק מנושאים עליהם יש לדון ולקבל החלטות לפני נישואים, עלתה בפנינו שאלה ; בת הזוג שלי נוהגת עפ"י הלכות ומנהגי עדות המזרח ואני נוהג עפ"י מנהג אשכנז. שנינו גדלנו במשפחות דתיות ואיננו בעלי תשובה. אנו רוצים לבחור מנהג אחיד לבית, האם ישנה חשיבות ללכת אחר אחד הצדדים? האם ישנה אפשרות עפ"י ההלכה שנבחר לנהוג עפ"י מנהג האשה? ואם כן , האם ישנם נושאים הלכתיים ספציפיים בהם יש חובה לנהוג עפי מנהגי האיש? כמו כן האם אפשרי עפ"י ההלכה לבחור בנושאים מסויימים ללכת עפ"י ע"מ/אשכנז? נשמח לפירוט התשובה. תודה!
תשובה
מנהג הבעל קובע והא חייב לשמור על מנהג אבותיו. האישה יכולה לשמור על מנהגיה כל עוד הם אינם פוגעים בשלום הבית. יש מנהגים משפחתיים ומקומיים שאין להם מקור בהלכה. אפשר לשאול עליהם בבי"ד. לשם כך יש לפנות לרב המקומי. באלו יכול הבעל לאמץ את מנהגי אשתו. ואפשר גם לקבלם במפורש בלי נדר.