ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
שאלה
האם מברכים על שתיה חמה ושתיה חריפה ברכה אחרונה?
תשובה
ברכה אחרונה על מזון מברכים כאשר אוכלים כזית (עשרים ושבע גרם) בתוך ארבע דקות. ואילו לשתיה ברכה אחרונה נדרש כמות פי שלושה, שיעור רביעית - שמונים ואחד מ"ל, בזמן מאוד מצומצם, כדי שתיית רביעית מקסימום תוך חמש שניות. יש מחשבים במשקה גם במשך ארבע דקות כדין מאכל ניתן לברך ברכה אחרונה. (הגר"א)
כיוון שדעה ראשונה עיקר לא מברכים על שתיה חמה או חריפה, או אפילו שתיה בקשית. ולכן לפוסקים הספרדים פוסקים לא לברך, וגם לדעת המשנה ברורה (רי, א) כתב: "מנהג העולם לא לברך ברכה אחרונה"
אם התה התקרר לפחות בחלק האחרון של הכוס כתב המשנה ברורה יברך, ואף ראוי להשאיר שיעור רביעית ולשתות ברצף ולברך.
ופסק הרב מרדכי אליהו זצ"ל תה או קפה שהתקרר לברך ברכה אחרונה, כיוון שהיום מקובל לשתות תה או קפה קר, מברכים ברכה אחרונה כיוון ששותים רביעית ברצף, ולא כדעת הסוברים שבטלה דעתו ולא יברך.
(מקורות: אור לציון, כה"ח רד,מ. יבי"א ה, יח'. וזאת הברכה עמ' 42)
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר





















