• היחס למדינה ולצבא

כבוד לראש הממשלה?

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"ד אייר תשס"ו
שאלה
האם יש לנהוג כבוד בנושאי משרות ציבוריות במדינת ישראל שהרי הם מייצגים את המדינה וכבודם הוא כבוד המדינה, ומנגד מעשיהם מקולקלים, הם החריבו ישובים בארץ ישראל ופעלו נגד התורה, על אליהו הנביא מסופר שהוא רץ לפני מרכבתו של אחאב כדי לכבדו, אך אולי זה היה דווקא אחרי שחזר בתשובה בעקבות מעמד הר הכרמל?
תשובה
אכן נראה שאליהו כבד את אחאב רק אחר שחזר בתשובה. ולפני כן הוא קרא לו עוכר ישראל. מי שהחריב ישובים ומתכוון להמשיך בזה קשה לכבדו. אך גם אין לבזותו במקום שזה יגרום לפגיעה בכבוד המדינה.