• שאלות כלליות

בחור שעזב אותי...

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג אייר תשס"ו
שאלה
יצאתי עם בחור במשך חודשיים לאחר שכבר שנה שעברה יצאנו והקשר נפסק מצידו. השנה שוב נוצר הקשר למטרה רצינית יותר, אך לאחר חודשיים וקצת שהענינים התקדמו עוד יותר ודברנו על מטרה רצינית יותר הבחור פשוט הרים טלפון ואמר שהוא רוצה לסיים את הקשר כי הוא חושב שהוא לא יכול לספק אותי ולגרום לי להיות מאושרת ולכן עדיף לסיים את הקשר מאשר להמשיכו ולגלות שאכן כך יהיה. תשובה זו העמידה אותי במצב קשה אני לא מפסיקה לחשוב. מה עושים, איך מתקדמים מקשר כזה וממשיכים הלאה?
תשובה
לפי ההסבר שהבחור אמר מדוע הוא מבקש לסיים את הקשר, נראה שהוא חש שאת מצפה ממנו יותר ממה שהוא יכול לתת לך. על כן תבחני את עצמך האם זה כך, ואם כן האם את יכולה להשתנות ואם זה אינו כך, עליך לשכנע אותו בזה. כמובן הדבר צריך ברור לגבי הצפיות שלך מבן הזוג אם הגישה היא לתת יותר מלקבל, או הגישה היא לקבל. ואולי זה היה רק תרוץ מצידו. ואז כדאי להפסיק לחשוב עליו ולהפיק לקחים וללכת לכיוון חדש.