• שבת ומועדים
  • מנהגי ימי הספירה

אבלות בכל ימי ספירת העומר

הרה"ג יעקב אריאל

כ אייר תשס"ו
שאלה
ע"פ המנהג בביתו של בעלי נוהגים מנהגי אבלות מפסח עד שבועות. לא רוכשים בגדים וחפצים (כלים ודברים לבית) חדשים ולא מברכים שהחינו על פירות עונה חדשים. אלא מלבד המנהגים של אי תספורת וחתונה. אשמח לדעת האם יש מקור למנהג זה של מנהגי אבלות בכל ימי הספירה. וכן האם יש מקור לענין לא לחדש ולברך שהחיינו. אנו אשכנזים- האם יש מנהג מקובל על אשכנזים בענין ממתי עד מתי נוהגים מנהגי אבלות. בביתי נהגו מפסח עד ל"ג או מר"ח אייר עד שבועות?
תשובה
יש נוהגים כשתי הדעות דהיינו מפסח עד עצרת אך אין חובה לעשות כן אלא כל אחד ישמור את מנהג אבותיו או מפסח עד לג בעומר או מר"ח אייר עד שבועות. אך המנהג שאת מביאה או... או... הוא לא מנהג ראוי, או שניהם או אחד מהם. איסור שהחיינו לא מוזכר בפוסקים אם כי יש מקומות שנהגו בכך, ועל כל משפחה לנהוג כמנהג משפחתה.