• שנת האבל על הורים

מסיבת בת מצווה ב"שלושים"

הרה"ג דוב ליאור

ג סיון תשס"ו
שאלה
אני עובדת בשנה זאת בבי"ס. היום אני נמצאת באמצע ה"שלושים" על אבי ז"ל, ובמהלך עבודתי אנחנו עורכים בעוד שבוע מסיבת בת-מצווה לבנות כיתה ו’ בבית הספר. ברצוני לשאול אם אוכל להשתתף במסיבה, במהלך המסיבה תהיה הצגה ע"י בנות הכיתה החוגגת ולאחר מכן ארוחה חגיגית, ובמהלך הערב אני עובדת, עוזרת האירגונים וכדומה?
תשובה
אם את מחנכת והעדרך עלול לפגוע במסר החינוכי, זה נחשב כצרכי רבים המותרים בימי ה"שלושים", שזה לא להנאתך אלא לצורך הציבור. בסעודה ובשמחה אל תשתתפי, אבל בשאר המסיבה את יכולה להיות נוכחת. והוא הדין אם יש לך תפקיד אחר הנצרך לאירוע.