• תרומות ומעשרות - כללי

הפרשת תרומות ומעשרות בחברה

מכון התורה והארץ

ט"ו כסלו תשס"ז
שאלה
כידוע בחברות גדולות החברה חייבת כמידי כמה שנים בהפרשות תרומות ומעשרות, איך חברה מתמודדת עם כמות כ"כ גדולה, איך מבצעים את ההפרשה בפועל ומי מבצע?
תשובה
הפרשת תרו"מ היא כל שנה מכל יבול, יש שנים שנותנים יותר ויש שנים שנותנים פחות, בשנים ג,ו משנות השמיטה צריך לתת מעשר עני, ואילו בשנים א,ב,ד,ה, נותנים מעשר שני (שבימינו אפשר לפדות על פרוטה). גם בימינו נותנים מעשר עני אמנם לא בשווי המלא אלא בשיעור נמוך, אבל כל זה נמדד באופן פרטני. יש מקומות שרק מפרישים מעשר עני ולא נותנים אותו ויש בכך איסור גזל, אבל אין הפירות נאסרים באכילה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי