ישיבהבשביל זה יש אינטרנט שאל את הרב
שאל את הרב
- משפחה, ציבור וחברה
- גאולה ובית המקדש
- המקדש והקרבנות
שאלה
אני לא מבין כל כך את הסדר של הקורבנות במקדש. לפי מסכת פסחים הבנתי שהסדר היה קטורת ואז קרבן התמיד, ואילו לפי מסכת תמיד הבנתי שהקטורת היתה אחרי התמיד. כך הבנתי גם מהרמב"ם.
לפי מסכת פסחים (דף נח-נט) הקטורת קודמת לתמיד מכיוון שנאמר בה בבוקר בבוקר לעומת התמיד שנאמר בו רק בבוקר. אני חושב שיש נפקא מינה לגבי קריאת הקורבנות בבוקר?
תשובה
סדר העבודה בבית המקדש (ביחס בין קרבן התמיד לקטורת) הוא ששוחטים את קורבן התמיד ומוליכים את האברים לכבש המזבח. לאחר מכן מקטירים את הקטורת ולאחר הקטרת הקטורת היו מעלים את האברים של התמיד ומקטירים אותם על המזבח. הגמרא במסכת פסחים מסבירה מדוע הקטרת הקטורת קודמת להקטרת אברי התמיד.
בתפילה אנחנו קוראים את כל פרשת התמיד ולא מחלקים בין השחיטה להקטרה ולאחריה את פרשת הקטורת. בסדר העבודה שאנחנו אומרים בשם אביי יש חילוק בין שחיטת התמיד להקטרת האברים.
שאלות באתר ישיבה
ניווט מהיר











