• שחיטה והכשרת בשר

אכילת עטיני פרה

הרה"ג דוב ליאור

י"ד שבט תשס"ח
שאלה
האם מותר לאכול עטינים של פרה? אם כן, האם צריך לבשל אותם בכלים מיוחדים בגלל העניין של בשר וחלב?
תשובה
מותר לאכול, רק שיש בעיה כיצד להכשיר את זה. אם יבשל את זה, מבשל בשר בחלב. כתוב שצריך לסחוט את החלב לגמרי. סוף כל סוף, אף אם יבשל את זה יחד זה לא איסור של תורה. איסור של תורה זה לבשל בשר עם חלב שנחלב מהבהמה בעודה בחיים. אבל מה שיוצא אחר מכן אינו אסור מן התורה. אלא שחז"ל אסרו את זה, ולכן צריך לסחוט. עדיף לצלות. ובכל אופן לא לבשל את זה עם בשר אחר. ויש לבשל את זה בכלים מיחדים.