• שכנים ושותפים

שכנים העושים ככל העולה על רוחם

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ה שבט תשס"ח
שאלה
יש לי שכנים שמדי פעם מוציאים את שקית הזבל ומניחים את השקית מספר ימיים וזה עושה מאוד ריח ורק אחרי הפצרות רבות הם זורקים את השקית בפח, כמו כן, באותו מקום הם מפעילים מייבש כביסה בכל שעות היום והלילה והריח מאוד חונק אותנו. אני מציין, שזה דירת קרקע ויש שתי כניסות לבית כך שהם יוצאים מהצד השני ומזניחים את הצד הזה. אני מציין, שהתלוננו מספר פעמים במשטרה ובעירייה ובאיכות הסביבה וזה לא עוזר הם ממשיכים בשלהם. התלוננו גם בוועד הבניין והתשובה היתה שגם להם יש בעיות איתם כי הם לא משלמים ועד בית יותר משנתיים. אודה לרב אם יתן פתרון לבעיה זאת.
תשובה
אני לא מכיר את המציאות. מבחינת הצדק אתה יכול לעשות דברים רבים בחינת עביד איניש דינא לנפשיה, אולם בדרך כלל במקרה זה עדיף להיות חכם ולא להיות צודק. אולי תקחו את הזבל ומספר פעמים בלילה תשימו אותו בפתח שהם רגילים לצאת ממנו. עשו כחוכמתכם.