• גוים והיחס אליהם

שיחה של ערבי לתלמידי ישיבה תיכונית

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג סיון תשס"ח
שאלה
לקראת יום ירושלים, תלמידי חטיבת הביניים בישיבה בה אני מלמד והצוות החינוכי יצאו למסע לירושלים. בערב של היום הראשון הביאו ערבי מאבו גוש שירצה בפני התלמידים על יחסם של הערבים ליהודים בארץ. העובדה שערבי מרצה בפני תלמידי ישיבה זיעזעה אותי מאד מאד, הייתי שמח לשמוע את דעת הרב בעניין.
תשובה
השאלה מי האיש ומה אמר? לדוגמא, אם הוא אמר שמקום המקדש קדוש ליהודים יותר מ-3,000 שנה ועומר לא בנה מסגד אלא רק מונומנט ליהודים על מקום המקדש, ועל כל העולם להכיר בכך שמציון תצא תורה ודבר ה' מרושלים ולכן על היהודים להכיר בגודל אחריותם לתיקון עולם במלכו ש-ד-י וכו' וכו'. מה רע בכך שגוי אומר דברים אלו? אדרבה, עדיף שגוי יאמר דברים אלו כהודאת בעל דין מאשר יהודי המפקפק בזכותנו על ארצנו.