• מוצרים שונים

כשרות מהודרת בשמן זית

הרה"ג דוב ליאור

י"ח תמוז תשס"ח
שאלה
אנו בד"כ מקפידים על קנייה בכשרות מהודרת, בסופר היה מבצע על שמן זית בכשרות רגילה, האם ניתן היה לקנות או שיש הבדל ברמת הכשרויות?
תשובה
השאלה בקניית שמן זית מהו ההכשר, מה מקור השגחה. לא משנה היכן אתה קונה. אם אתה קונה ברחוב אינך יודע ממי אתה קונה ומי השגיח ובסופר יש יותר סיכוי שזו השגחה ממוסדת. אם ביררת שההכשר נכון - הופרשו תרומות ומעשרות ולא עירבבו בשמן דברים האסורים באכילה - אין בעיה באכילה. אם יש ספק - אל תקנה.