• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

תיקון עבירה חמורה

רבנים שונים

ח כסלו תשס"ד
שאלה
אני במשך כמעט שנה עברתי עבירה חמורה ביותר. אני ממש אבל ומצטער על זה באמת מכל הלב ואני רוצה לכפר על הדבר הנורא שעשיתי. אני באמת רוצה לחזור בתשובה שלמה לפני הקב"ה אבל אני לא יודע איך לכפר ולתקן את כל המעשים הנוראיים שעשיתי ואני באמת מכיר במה שעשיתי. אני יודע שטעיתי.
תשובה
שערי תשובה לא ננעלו ותמיד אדם יכול לתקן ובלבד שירצה באמת. על כן כיוון שמדובר בעבירה חמורה מאוד יש לך למצוא רב שיכוון אותך באופן אישי כיוון שהטיפול יכול להיות ארוך ומדורג. כל טיפול חד פעמי על פי רוב נועד לכישלון. העיקרון המנחה הוא גם סור מרע וגם עשה טוב, להבין את חומרת הבעיה, להגביר הביטחון והקשר עם הקב"ה ולהקפיד מאוד בכל מה שקשור לחיי קדושה וטהרה. הרב משה אליה.