• תרומות ומעשרות - כללי

אכילה בחצר קודם שהופרשו מעשרות

מכון התורה והארץ

י"ז אלול תשס"ט
שאלה
כאשר קוטפים פרי מעץ בחצר ולא מכניסים אותו הביתה: א. האם מותר לאכול בחצר כמה פירות שרוצים בתנאי שתמיד קוטפים כל פעם רק פרי אחד, אין הגבלה כמותית? ב. כמדומני, שראיתי פעם שאם אדם קוטף בחצר פרי שהוא קטן בגודלו (כמו גודגדן וכדו’), אז הוא יכול לקטוף אפילו כמה פירות בבת אחד. וזה עדיין ייחשב אכילת עראי. - האם יש לזה מקור, וכיצד יש לפסוק להלכה?
תשובה
א. פרי בודד אין מתחייב במעשרות, ועל כן כל פעם פרי מותרת אכילת ארעי בחצר. ב. פרי קטן ג"כ אין לצרף, ולכן כשצירף חייב בתרומות ומעשרות מיד. כתיבה וחתימה טובה הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון