• שאלות כלליות

ברכה על צ’יפס מוזר

הרב רואי מרגלית

כ טבת תשס"ד
שאלה
מהי ברכתו של צ'יפס (נמכר כחטיף בשוק) העשוי מתפו"א שריסקוהו לגמרי ולאחר מכן מקבל מחדש צורת הצ’יפס ע"י הכנסתו לתבנית בלחץ וחום. האם ברכתו עדיין "אדמה" או שמא "שהכל" מכיון שאיבד לגמרי את צורתו המקורית?
תשובה
ברכתו שהכל כיון שנימוח לגמרי ולא ניכרה צורתו המקורית (בשונה מ"פירה" שנימוח וניכר וגם שם יש שכתבו לברך שהכל), לעיתים חטיף זה נעשה אף מקמח תפוח"א, ואז ודאי ברכתו שהכל (וזאת הברכה, ילקוט יוסף). הרב רואי מרגלית.