• קמח, תבלינים וקטניות

קורים בשיבולת שועל

מכון התורה והארץ

י שבט תשס"ד
שאלה
בשקית של שיבולת שועל נמצאו גושים קטנים של המוצר עם קורים. בדקו את הגרגרים ומוללו את הקורים ולא נמצאו חרקים. אח"כ אפו עוגה והשתמשו במוצר על סמך ברירתו. האם ניתן לאכול את העוגה? האם העובדה שלא נמצאו חרקים מתירה את השימוש לכתחילה למרות המצאות הקורים?
תשובה
הקורים הם רק סימן לכך שייתכן שיש חרקים במוצר, אך אין וודאות לכך. ואפילו כאשר מוצאים שלושה חרקים בסיר, שאז נוצרת חזקה שנמצאים חרקים נוספים בסיר, הדין הוא שאפשר לסנן ולהוציא את החרקים. כמובן שצריך לבדוק היטב באופן שבטוחים שאין חרקים נוספים בסיר, ראה שו"ע יו"ד סי' פד סעי' ט וסי' ק' סעי' ד. לכן במקרה של הקורים מותר לאכול את העוגה אם אכן מוללו את הקורים ובדקו היטב שאין שם חרקים. בברכת התורה והארץ, הרב יואל פרידמן.