• שאלות כלליות

נר נשמה ואשכבה לסבתא

הרב בנימין במברגר

כ"ג ניסן תש"ע
שאלה
1. אני ובעלי עברנו לבית סבתי ז"ל והתקנו מזוזות חדשות בבית. בבוקר שלמחרת קמתי וראיתי את המזוזה על הרצפה שבורה (הבית היה מגבס). מה עליי לעשות, האם לתת תרומה? תכוון אותי בבקשה. 2. האם אישה נשואה, שברוך השם יש לה עוד 2 הורים, יכולה להדליק נר נשמה לסבתא? 3. מה היא קריאת אשכבה? והאם רק גבר אחד יוכל לומר זאת על קבר או שצריך מניין לקריאת אשכבה?
תשובה
1. אינכם צרכים לתת צדקה. יש לקבוע את המזוזה בברכה. 2. כן. את יכולה גם להודיע להם. 3. נוסח האזכרה (יזכור) נמצא בסידורים. ניתן לקרוא אותו ללא מניין וכן על ידי אשה. קדיש צריך מניין של גברים.