• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

יין לקידוש בחברת יהודים משיחיים

הרה"ג יעקב אריאל

ו ניסן תש"ע
שאלה
אני אארח בביתי בערב שבת זוג שקורא לעצמו "יהודים משיחיים". האם של כל אחד מבני הזוג יהודיה. שאלתי - אני מקדש על היין ומוזג לכוס - האם הם יכולים לשתות מהיין שנותר בבקבוק כשהם מוזגים לעצמם, האם מותר לי למזוג להם? אני אדם דתי ומבקש לדעת אם נכון לשתפם בקידוש. האורחים אמריקאים ידידי המשפחה ורוצים לחוות קידוש יהודי מסורתי.
תשובה
אתה יכול למזוג לכוסותיהם אם הם מונחים על השולחן ולא מוחזקים בידיהם ולסלק את הבקבוק מהשולחן. הם נחשבים למשומדים. עצם הזמנתם לביתך מוצדקת רק אם כוונתך (ויש סיכוי סביר לכך) שיחזרו ליהדות.