• שבת ומועדים
  • מכירת חמץ

היתכן לא למכור את החמץ???

הרב יעקב כהן

י"ב ניסן תש"ע
שאלה
בס"ד שלום לך הרב! אני קצת לא מבינה בהלכה של פסח,אם אני מנקה הכל בדירה שלנו נקי אין בו חמץ,מה זאת אומרת אם חייב למכור חמץ ואיזו?אם רק לקבל אישור או מה?וכמובן גם נעשה בדיקת חמץ בבעלי יעשה בערב לפני ליל הסדר. תודה חג פסח כשר ושמח.
תשובה
אם לא נשאר כל חמץ בבית אין מה למכור, ואין כל צורך לעשות מכירת חמץ. אם נשארו בבית מוצרי מזון שאין עליהם כשרות לפסח ויש חשש שברכיבים שלהם מעורב חמץ, יש להניחם במקום מיוחד ולסמנו כך שלא יבואו להשתמש בהם בפסח, וראוי למכרם. כל טוב וחג שמח.