• גזל ונזיקין

להנות משמיעת זמר ללא תשלום

כולל דיינות פסגות

כ"ג תמוז תש"ע
שאלה
האם פלוני המגיע לאולם ארועים שמופיע בו זמר מפורסם יכול להנות משירת הזמר, להיכנס לאולם או שמותר להקשיב מבחוץ? כמו כן, אם ידוע לו מראש שהאמן מופיע שם מותר לו לבוא ולשמוע?
תשובה
אם מדובר בהופעה שמוכרים עבורה כרטיסים, אין היתר להיכנס ולהנות אלא בתשלום. אמנם אם מדובר באירוע כמו חתונה, אפשר להיכנס ולהנות מהנגינה כי הזמר לא נפסד שהרי מכל מקום את שכרו יקבל. אך אם נוכחותך מפריעה לבעלים ביכולתם למנוע את כניסתך לרשותם. בכל אופן, מבחוץ מותר להקשיב ואי אפשר למנוע ממך לעמוד ולהקשיב שזה דומה לזה נהנה וזה אינו חסר. הרב חגי וייסמן