• גזל ונזיקין

נזק לרכב של חברת ביטוח

כולל דיינות פסגות

כ"ז מרחשון תשע"א
שאלה
ביוצאי מהחנייה בבית מגורי התנגשתי ברכב חונה.מכיוון שהייתי בדרך לתפילה, רשמתי את מספר הרכב.בחזרתי הביתה גיליתי כי: א. הנזק שנגרם לרכב הוא קל מאוד (שפשוף קל) וייתכן שלא נעשה ע"י רכבי אלא בהזמנות אחרת (שפשוף כזה מצוי ברכבים רבים). ב. הרכב, כנראה, שייך לחברת השכרת רכבים - כלומר,הנהג שכר את הרכב. שאלותי: א.האם עליי לפנות לנהג הרכב ולאמר לו שפגעתי ברכבו, למרות שדבר זה יוביל פנייתו לביטוח ולהשתתפות עצמית מבחינתי אשר עולה עשרת מונים על ערך הנזק בפועל? ייתכן, כאמור, שלא רכבי הזיק לרכבו. ב. האם עליי לפנות לנהג הרכב או שמא עליי לפנות ישירות לחברת הביטוח?
תשובה
אדם שהזיק חייב לשלם על נזקו, לכן עליך לדווח לניזק ולשלם את הנזק. אמנם במקרה שלך צריך לשום בדיוק את שווי הנזק כיוון שגם אם הנזק קטן חברת ההשכרה גובה סכום גדול. לכן עדיף שתפנה לשוכר הרכב ותגיע איתו להסדר שתתקן את הנזק בעצמך (ע"י איש מקצוע) ואז חברת ההשכרה לא תתבע את השוכר על הנזק שגרמת. במידה ולא תיקנת את הנזק וחברת ההשכרה תבעה מהשוכר סכום יותר גדול מהנזק שאתה גרמת, עליך לשלם בכל מקרה את הנזק שאתה עשית. [לגבי שאר הסכום צריך לעיין אם אתה חייב בדיני אדם או רק בדיני שמים]. הרב אריאל איגרא