• זוגיות

המנעות מגילוח מול שלום בית

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"א אייר תשס"ד
שאלה
עד היום התגלחתי כבימים ימימה, אולם, בתום ספירת העומר, גמלה בליבי החלטה לצאת מן הספק ולגדל זקן. החלטה זו נתקלה בסרוב עיקש של אישתי. טענותיה: 1. זה לא יפה. 2. זה לא נעים למגע. 3. זה לא מכובד. מה עלי לעשות?
תשובה
יש מעלה בגידול זקן לצאת מספיקות שיש בגילוח במכונה. וזהו היופי הישראלי כלשונו של הרב קוק. אני מציע שתשכנע את אשתך לנסות זמן מה את גידול הזקן אולי עד אחרי תשעה באב ולראות איך הזקן נראה ואם היא מתרגלת אליו ואם האשה לא תתרגל ותמשיך להתנגד אם זה פוגע בשלום הבית יש להתחשב בדעתה.