• חוץ לארץ

לטוס עם המשפחה מחשש למתחים ופגיעות אישיות

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד סיון תשע"א
שאלה
שלום רב! ברצוני לשאול על השוואה בין מס’ ערכים ביהדות. בחופש הקרוב משפחתי מתכננת לטוס לחול (לטיול, או בלשון אבי לשם הרחבת אופקים), די בהתחלה הבעתי את התנגדותי בפני הורי ואמרתי להם שאני לא כ"כ רוצה (לא מפורשות, אלא בהסתייגות). אבי לא אהב את העניין ותקף אותי בצורות שונות שאין שום בעיה בכך. אני בדקתי וראיתי שהעניין לא טוב בכלל (אבי שכבר סגר כמעט הכל לא כ"כ רוצה לשמוע. מה גם שאסור לי ללמד/להורות את אבי הלכה) וכעת אני מתלבט מה לעשות. חשבתי שבמקרה שלא אסע- הדבר יוביל לסכסוך עם הורי ועם אבי בעיקר. ויודע אני ש’אם אומר לך אביך לעבור על מצווה- אסור לעבור’. אך, בכל זאת כיוון שאבי יפגע ויהיה עצוב מאוד על כך אולי התורה אומרת שיש ליסוע, שהרי זהו הפסד מצווה (ורוחניות לפי דברי חכמים) אך לא עשיית עבירה של ממש.. *ראוי לציין שאני לא מחפש להקל אלא מבקש לעשות את הדבר הנכון. בנוסף, בשנה הבאה ישנה אפשרות ליסוע לפולין עם הישיבה, וכשדיברתי על כך עם משהו וטענתי שלפולין לא לטוס (למרות החשיבות שבזה) ובמקרה שלי עם הטיול המשפחתי- כן לטוס, הוא אמר לי שזה ניגוד אינטרסים ובחירה עפ"י מה שנוח לי ולא בדיוק עפ"י ההלכה כפי שהכרזתי (שהרבנים בכללי מצדדים בלהשאר בארץ ולא לפולין).. *ראוי לציין שמשפחתי דתייה ומאמינה בד’ אבל מה לעשות שישנם ערכים שהשתבשו עם הזמן... תודה רבה מראש!!!
תשובה
הסבר לאביך בנימוס ובדרכי נועם שאין לך עניין בנסיעה ושיוותר על השתתפותך.