• שאלות ציבוריות

מחאה ציבורית בכדי להוריד עמלות בבנק

הרב בנימין במברגר

ג תמוז תשע"א
שאלה
שלום רב. לאור התפתחות הטכנולוגיה והמודעות הגדלה והולכת של הציבור והאפשרות למחאה ציבורית באמצעות האינטרנט, האם אין זה מן הנכון והזמן למחות נגד שדידת הבנקים את האזרח הקטן ע"י התניית מתן היתר עסקה בהורדת הריביות והעמלות שהם גובים מהלקוחות לטובת כיסם בפרטי? ראה ערך מליונרים חדשים בישראל וטייקונים בישראל.
תשובה
מחאה ציבורית, כשמה, צריכה לבוא מהציבור. לא ניתן לוותר על היתר עיסקא ולהכשיל רבים שכן ימשיכו בעסקיהם. גם לקוטג' לא הורידו כשרות. אם תארגן מחאה ויצטרפו אליה הרבה אנשים תוכל לשנות דברים.