• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

מקרר עם נורה בשבת

הרב אליעזר מלמד

כ"ג סיון תשס"ד
שאלה
התארחתי בשבת אצל חבר. במקרר אצלו כשפותחים את הדלת נדלקת נורה. האם מותר לי לאכול דברים שהוצאו מהמקרר בשבת. יש לציין שהחבר מודע לבעיה ופשוט שכח לסדר זאת לפני השבת ובשבילו הוא מוציא את האוכל בכל מקרה.
תשובה
מותר לאכול את המאכלים הואיל ולא נעשה בהם עצמם איסור, שכן האיסור הוא בפתיחת הדלת ולא במאכלים. בנוסף לכך גם המעשה נעשה לשם פתיחת הדלת ולא לשם הדלקת הנורה, והרי זה פסיק רישא. והנאתו היא רק מהמאכלים ולא מדליקת הנורה, נמצא שלא נהנה ממלאכת שבת. אבל זה שפתח את הדלת עשה איסור.