• מעשר כספים - כללי

הפרשת מעשר למשפחה שאין בבעלותה דירה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ז שבט תשע"ב
שאלה
בס"ד שלום, אני ואשתי שכירים, נושאים כמעט 8 שנים עם 3 ילדים ב"ה. אין בבעלותינו דירה ואנחנו אפילו לא קרובים להון עצמי מינמאלי בשביל לבקש משכנתא. האם ראוי להמשיך להפריש מעשר (אני לא מחפש קולא) או שיש אפשרות לחסוך חלק מהכסף לצורך דירה? כרגע אנו שוכרים דירה בשכונת "מצוקה".
תשובה
אם נהגתם להפריש מעשר, אתם יכולים לעשות הפרת נדרים ולהפריש בינתיים רק סכום אחר, כגון: 1/20. ואי"ה ה' יעזור לכם להתבסס ולחזור ולהפריש מעשר.