• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

כפפות עם עמילן בפסח

הרה"ג יעקב אריאל

כ ניסן תשע"ב
שאלה
לרב שלום, קנינו לפסח כפפות לבנות שהבנתי שיש בתוכם עמילן אימי השתמשה בהם לעירבוב בשר טחון לקציצות האם מותר לאכול מהבשר? אציין שעל הקופסא לא מצויין ממה עשוי החומר הלבן שנמצא בתוך הכפפות,כאשר התקשרתי לחברה של הכפפות ענה לי בחור ואמר שהמפעל סגור והוא במקרה נמצא במפעל ואז שאלתי אותו על החומר שנמצא בתוך הכפפות ואז הוא אמר לי שהוא לא יודע מזה ואז אמרתי לא האם זה עמילן ואז הוא אמר שהוא כמע בטוח שזה לא עמילן ואולי זה טלק האם ניתן לסמוך על הבחור?האם מותר לאכול מהבשר או עדיף להחמיר
תשובה
גם אני איני יודע מהו החומר. ברר אצל רוקח מוסמך אם מדובר בטאלק, ואם כן, הוא כשר.