• שבת ומועדים
  • מכשירי חשמל

אור במקרר בשבת

הרב ש. יוסף וייצן

א אייר תשע"ב
שאלה
שלום, רציתי לספר לרב איך אנחנו עשינו במצב כזה. השארנו את הדלת פתוחה לרווחה, הוצאנו את כל התכולה של המקרר - כולל המדפים. בעלי נכנס לתוך המקרר, עזבנו את הדלת ונתנו לדלת להסגר עליו ולאחר שנסגרה בעלי בפנים לחץ על המתג של המנורה כדי שלא תדלק שוב ואז פתחנו לו (כמובן) והחזרנו הכל חזרה. האם זה בסדר מבחינה הלכתית? המתג לא מוקצה?
תשובה
שלום רב: לא ברור לי כיצד סגרתם את הדלת שגורמת לאור לכבות? האם יש מנגון אטומטי שסוגר את הדלת? כל טוב
שאלות שנשאלו על שאלה זו: