• בר ובת מצוה

פעילות רפורמית בתחפושת בת מצווה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג תמוז תשס"ד
שאלה
הוזמנתי ע"י חבר טוב ששרת איתי שנים רבות בצבא קבע לטקס בת מצוה של בתו בביתו. נאמר לי שבתו תקרא בתורה ותיערך תפילה אישית. לא ראיתי בעיה מיוחדת בהשתתפותי, אולם כאשר הגעתי לביתו התברר שמדובר בטקס שלווה ע"י "רבנית רפורמית". הבת התעטפה בטלית ו"תוקנו" ברכות מיוחדות, כגון "שעשני בן חורין". הבנתי ש"נפלתי בפח" ועזבתי את המקום. בנוסף קיבלתי על עצמי תשובה בעניין זה וזהירות יתר להבא בבחינת "כבדהו וחשדהו". כיצד ניתן לדעת מראש את הגבול? האם במידה והבת היתה רק קוראת בתורה היה להשתתף בטקס?
תשובה
אין להשתתף בטקס הנוגד את ההלכה. אם יש חובה להראות יחס חברי למדובר אפשר לעשות זאת ע"י הבאת מתנה חינוכית בשעה מאוחרת יותר אחרי גמר הטקס.