• בר ובת מצוה

חישוב תאריך עליה לתורה בר מצווה

הרב בנימין במברגר

כ טבת תשע"א
שאלה
הורי יוצאי מרוקו ורציתי לדעת מה תאריך עליה לתורה לבר מצווה לבן שלי? ותאריך שבת חתן בר מצווה ? ואיזה פרשת שבוע ? כי נדמה לי שזה יוצא בשבת חג הפסח. בני נולד בתאריך הלועזי ב 29 למרץ 1999.
תשובה
התאריך שציינת הוא י"ב בניסן שנת תשנ"ט. בר המצווה יחול ביום רביעי י"ב בניסן שנת תשע"ב (שנה הבאה). כדי שהוא יעלה לתורה כבר ביום חמישי. שבת בר המצוה יוצאת חג הראשון של פסח (ליל הסדר). אם יהיה קושי להזמין את כל המשפחה לשבת זו, אפשר שיעלה לתורה ביום חמישי ואת השבת תעשו לאחר הפסח. כדאי לדעת שאתר ישיבה העלה מחשבון לחישוב תאריך בר המצוה.