• יארצייט ואזכרה

אבלות שלושים

הרב בנימין במברגר

א אדר תשע"ג
שאלה
אבא שלי נפטר ב 5-2-2013 ונקבר ב 6-2-2013. 1. מתי עולים לקבר בשלושים? ומה חובה לעשות? 2. אשתי מורה לנסוע לחו"ל ב 6-3-2013 לצורך השתתפות בסמינר. הדבר חשוב לה מאד, מכיוון שמדובר בהזדמנות לימודית חשובה עבור העבודה שלה ולא ניתן להשלים את הנסיעה בתקופה הקרובה. האם יש בעיה אם זה שהיא תסע במועד של השלושים? האם ניתן להזיז את מועד העליה לקבר ביום או יומיים? בתודה.
תשובה
1. את יום השלושים מונים מיום הקבורה. ולכן, את העליה לקבר יש לקיים בכ"ה באדר. עולים וקוראים פרקי תהילים, ואם יש מניין אומרים גם קדיש. 2. אשתך יכולה לטוס, במקרה זה, והיא לא מחוייבת בשום מנהגי אבל. ניתן, אם צריך להקדים את העליה לקבר. המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים.