• כל השאלות

מדוע האיסלם היא דת שקר

הרב יצחק גרינבלט

י"א ניסן תשע"ג
שאלה
שלום רב, אני בן 17 ועד לאחרונה הייתי אתאיסט. התחלתי לפקפק בכך שאין אלוהים ועברתי תהליך שלם שבסופו אני מאמין שיש אלוהים. שאלתי אליך כבוד הרב היא - מדוע האיסלם היא דת שקר ואין לקיים את מצוותיה. בתודה,
תשובה
ב"ה שלום וברכה. שמחתי על התהליך שעברת. תהליך של בירור, הוא תהליך מאוד חשוב. לפעמים התהליך כואב וכולל בחובו גם בירורים לא פשוטים, אך הוא חשוב שהוא מאוד מקדם את האדם. זכית להגיע למסקנה חשובה, זכית להגיע למסקנה חשובה בבירור. אשריך! ואני תפילה לה' שתזכה להמשיך ולהתקדם, לא רק באמונה בה' אלא גם בכל התורה והמצוות, ובאמונה בסגולת ישראל, ובקשר הנפלא שיש לעם שלנו עם ה'. וברשותך ביחס לאיסלם. לפני כאלף ומאתיים שנה חי תלמיד חכם גדול ועצום בשם רבי יהודה הלוי. הוא כתב ספר חשוב מאוד בשם ספר הכוזרי. הספר נכתב על יסודות דיון גדול וחשוב שהתנהל שנים לפני כן בין מלך גוי במלכות כוזר עם חכמים שונים, כאשר המלך ההוא מחפש את האמונה האמיתית. ספר זה מאוד מומלץ וחשוב, ואם תרצה תוכל גם ללמוד אותו עם פירוש פשוט ובהיר ואף לשמוע באינטרנט שיעורים על הספר הזה, והוא יוכל לעזור לך בהמשך הבירור האישי שלך. במהלך הבירור של הספר מובא שמלך כוזר פנה אל החכם המוסלמי לשאול אותו לאמונתו, וכאן מלך כוזר שומע את יסודות האמונה של האיסלם ומתמודד איתם. אחד מהדברים המרכזיים בבירור עם האיסלם הוא שהאיסלם התחיל מהיהדות ועשה שינוי, השינוי הזה נעשה על ידי אדם אחד שידע למשוך אחריו ציבור שלם, מה שקוראים לו היום "כריזמה". אדם זה טען שבאו אליו בלילה ואמרו לו דברים שונים ממה שכתוב בתורה. הוא טען שהוא נביא ושכך האל אמר לו. טענותיו גם לא מוכחות וגם ודאי שלא נכונות. א. היסוד של אמונת ישראל היא שגילוי ה' היה בפני כל העם. כל העם ראה, כל העם חש את הנהגת ה'. עם ישראל הלכו במדבר במשך 40 שנה כאשר ה' מפרנס אותם, דואג למים לעם שלם ולמזון יום יום. כל העם שמעו את דבר ה' אליהם, וכל העם ראו את עשרת המכות שתפקידן היה להוציא את העם ממצרים. ואילו האיסלם מתחילה מטענה של אדם שה' דיבר אליו, שאף אחד לא שמע, אף אחד לא ראה, והכל המצאה של אדם אחד. ב. לפי התורה אדם נביא צריך להיות צדיק גדול, ואילו אותו האיש של האיסלם (מוחמד) לא היה צדיק כלל, כך שודאי שה' לא דיבר אליו. יש עוד מה להאריך, אך נראה לי שדי בשני דברים פשוטים אלו כדי לקדם אותך. אם תרצה אשמח להיות בקשר ולעזור לך להמשיך ולברר דברים, להמשיך ולהתקדם. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.