לקחת תפילין לחו"ל כשיש חשש לחילול שבת

הרב יצחק גרינבלט

ו שבט תשע"א
שאלה
אני חילוני שמשתדל לשמור מצוות. אני מניח תפילין כל יום ועוד מספר ימים אני נוסע לחו"ל. האם מותר לי לקחת את התפילין איתי לנסיעה למרות שיש סיכוי שאחלל שבת ואהיה בנסיעה? תודה מראש.
תשובה
ב"ה שלום רב. כל הכבוד על הנחת התפילין שאתה מתמיד בה. זכות גדולה יש לך בכך שאתה שומר מצוה יקרה כל כך. חכמינו זכרונם לברכה לימדו אותנו שמצוה זו יש בה אוצרות נפלאים של קדושה והשפעה מאוד גדולה על האדם. המשך בקיומה בהתמדה רבה ותזכה להמון ברכה. מצוות אלו שאתה מקיים, חשוב מאוד מאוד שתתמיד בהן, שהן המחיות כיום את הקשר שלך עם אבינו שבשמים, ולכן חשוב מאוד שתעשה כל מאמץ לא לפספס יום מלהניח תפילין, גם אם דבר זה ידרוש הקרבה והשקעה רבה. חשוב מאוד שתמיד תשמור על התפילין קרוב אליך, זכור אותן, השקע בהן מחשבה, וזכור תמיד שאוצר גדול יש לך, אוצר שאין כדוגמתו בכל האוצרות הנפלאים ביותר בעולם. יהי רצון שתזכה שמצוה זו שאתה מקיים, תזכה לקבל המון כוחות לקיים עוד ועוד מצוות בשמחה ועונג. בברכה,