• מעשר כספים - כללי

ספרים משומשים בתור מעשר כספים

הרב יצחק בן יוסף

ט אייר תשע"ג
שאלה
יש לי די הרבה ספרים שקניתי ואני לא משתמש בהם, האם מותר לתרום אותם לישיבה ולהוריד את שווים מכספי המעשר? איך אני מעריך את שווי הספרים? לפי המחיר שקניתי? תודה רבה!!!!!!
תשובה
1. מעשר כספים הינם מנהג ואינם חובה וחשוב לומר שאתה נוהג בלי נדר. בחור הנסמך על ידי ההורים פטור לכול הדעות ממעשר כספים. (תהיה צדיק בכספך שלך ולא בכספים מההורים) 2. אפשר לתרום את הספרים כחלק ממעשר כספים כמו שמוכרים ספרים יד שנייה בחצי מחיר . ברצוני להוסיף שני דברים. 1. כאשר מדובר שהישיבה מעוניינת בכך , והייתה רוכשת בעצמה ספרים אלו. 2. ספרים בבית יתכן שלא השתמשת אבל בעוד שנתיים תשתמש , קח זאת בחשבון.