• שאלות כלליות

לחפש גוי בשביל להעביר עץ

הרב דוד חי הכהן

כ"ח סיון תשע"ג
שאלה
לרב דוד חי הכהן שלום. אם רוצים להעביר שתיל עץ למקום אחר [כי הוא לא גדל טוב במקום הנוכחי], האם צריך להשתדל לחפש גוי שיעשה את זה, כי יש סכנה להעביר עץ פרי?
תשובה
כל זמן שהעץ עדיין במצב של שתיל שמגדלים בסביבה נוחה על מנת להעביר הלאה אין בזה איסור. וגם אם כבר נטעו באדמה ורואים שאין הצלחה באותו מקום אפשר להעביר כשם שמביא ספר הכוזרי שד' העביר את אברהם אע"ה כמו בעל הכרם שמעביר את גפניו לאדמה משובחת יותר. אמנם משום יתר זהירות כדאי לתת לנוכרי לעשות את ההעברה.