ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

חומוס בישול ישראל לפי שיטת מו"ר ועט"ר הרב אליהו זצוקלה"ה | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט תמוז תשע"ג

חומוס בישול ישראל לפי שיטת מו"ר ועט"ר הרב אליהו זצוקלה"ה


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
בס"ד
שלום וברכה,

האם ישנה היום חברה המייצרת חומוס לפי השיטה הנ"ל, אם כן מהי?

תודה רבה והרבה שמחה.

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
בסלט חומוס מעורב טחינה. למרות שהחומוס הוא הרוב ובהרבה מפעלים קיים בישול ישראל בחומוס אבל רוב הטחינה בארץ אין בה בישול ישראל. לכן יתכן שאף היה בישול ישראל לחומוס ערבבו בו טחינה שלא היה בה בישול ישראל. לא ידוע לי על מפעל שמקפיד תמיד שהטחינה תהיה מבישול ישראל.
המקלים סומכים על כך שבבישול ישראל הולכים אחר הרוב והרוב הוא החומוס וכן סוברים שאין בעיה בבישול גוי בטחינה היות ואפשר לאכול את השומשום גם לא קלוי וכן יש המקלים בקליית גוי, בישול השומשום ויבושו לא נעשים בגלל הטחינה אלא כדי להקל על הקילוף וכדי שהטחינה לא תתקלקל בגלל המים החיצוניים- אפשר לקלף בלי בישול וכן אפשר לשמור טחינה בקירור בלי יבוש המים.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il