ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שבת בקראון פלזה עם הרב שמואל אליהו והרב יוני לביא ושבת שירה עם הרב סבתו
שאל את הרב הלכה פת, חלב, יין ובישולי גויים

חומוס בישול ישראל לפי שיטת מו"ר ועט"ר הרב אליהו זצוקלה"ה

שאלה
בס"ד שלום וברכה, האם ישנה היום חברה המייצרת חומוס לפי השיטה הנ"ל, אם כן מהי? תודה רבה והרבה שמחה.
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה בסלט חומוס מעורב טחינה. למרות שהחומוס הוא הרוב ובהרבה מפעלים קיים בישול ישראל בחומוס אבל רוב הטחינה בארץ אין בה בישול ישראל. לכן יתכן שאף היה בישול ישראל לחומוס ערבבו בו טחינה שלא היה בה בישול ישראל. לא ידוע לי על מפעל שמקפיד תמיד שהטחינה תהיה מבישול ישראל. המקלים סומכים על כך שבבישול ישראל הולכים אחר הרוב והרוב הוא החומוס וכן סוברים שאין בעיה בבישול גוי בטחינה היות ואפשר לאכול את השומשום גם לא קלוי וכן יש המקלים בקליית גוי, בישול השומשום ויבושו לא נעשים בגלל הטחינה אלא כדי להקל על הקילוף וכדי שהטחינה לא תתקלקל בגלל המים החיצוניים- אפשר לקלף בלי בישול וכן אפשר לשמור טחינה בקירור בלי יבוש המים. בברכה הרב חגי בר גיורא
עוד בנושא פת, חלב, יין ובישולי גויים
שאל בהמשך לשאלה זו

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il