• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

קורס מקצועי לחוזר בתשובה

הרב יצחק גרינבלט

ז תשרי תשע"ד
שאלה
שנה טובה וערב טוב אני בחור בעל תשובה כבר 4-3 חודש ב"ה ולפני שניסתי לחזור בתשובה אבא שלי שיהיה בריא רשם אותי לקורס מקצועי והוא יתחייב להם ושילם להם מראש 6000 ש"ח אני ב18 וחצי ומספיק כל החיים של אכזבתי אותו ועכשיו אצלי בעיר אני לא יחזיק מעמד ויש לי את איתרנט של אחי בבית ואני פוגם יותר מדי בברית שלי בגלל זה אז אני בין הפטיש לסדן מצד אחד אני רוצה וצריך ישבה ומצד שני אני לא יכול בגלל הקורס אז מה איפה אני עומד
תשובה
ב"ה שלום לך. שמחתי לקבל את מכתבך, ולראות הן את הרצונות הטובים והחשובים שלך, ויחד עם זאת את הרגישות לרצונות ולהשקעה של ההורים, זה ממש חשוב. מה עושים? חשוב מאוד לנסות לשלב בין הדברים, למצוא ישיבה שבה תוכל ללמוד ולשלב בחלק מהזמן את לימוד המקצוע. במידה והדבר לא אפשרי, כדאי לנסות לדחות את לימוד המקצוע, פעמים רבות הדבר אפשרי, לא לקבל את הכסף בחזרה, אלא לקבל אישור תשלום, ואז כשבהמשך, שתהיה יותר מבוסס בקשר עם ה', וידע בתורה, אז תלמד את המקצוע. כך גם אביך לא ירגיש שאתה זורק לפח את ההשקעה שלו, שכן הוא ידע שבסופו של דבר תלמד, וזו רק דחיה. שתהיה לך המון המון הצלחה, ואשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל. בברכה הרב יצחק גרינבלט.