• הפרדת הכלים

לשים את היד על הראש

הרב יצחק גרינבלט

י"ט שבט תשע"א
שאלה
בס"ד שלום כבוד הרב, מספר שאלות בפי: 1. כשאני זורק פסולת לפח האשפה, מותר לערבב בין פסולת חלבית לבשרית או שגם צריך לעשות הפרדה? 2. אם אני נכנס בשער או צריך לברך ואין לי כיפה בנמצא אני יכול להשתמש ביד לשים על הראש ולברך? 3. סבא שלי ז"ל נפטר לפני כשנה ואני שואל מה לעשות על כל החפצים שלו. נעליים נזרקו אבל יש לו הרבה מעילים וחולצות שאפילו הוא לא הספיק ללבוש פעם אחת. מה צריך או אפשר לעשות איתם? בברכה ותודה מראש,
תשובה
מאוד שמחתי לקבל את מכתבך ואת שאלותיך היפות ואשתדל לענות עליהן אחת לאחת בעזרת ה'. 1. כאשר הפסולת היא קרה, ודאי שאין בעיה לזרוק גם פסולת בשרית וגם פסולת חלבית, כיוון שהערבוב שלהם אינו אסור מהתורה וחכמים לא אסרו ערבוב של דברים הנזרקים לפח, שהם נמאסים ואינם ראויים לאכילה. אך באוכל חם ראוי להימנע, שיש חשש שמייד הדברים יגרמו לבישול. 2. יש חיוב לאדם לכסות את הראש כשהוא מברך, כיסוי זה צריך להיות על ידי משהו נפרד מהאדם. ולכן יד האדם עצמו איננה נחשבת לכיסוי ראש, ולכן כדאי שתהיה לך כיפה או לפחות חתיכת בד שאיתה תכסה את הראש כשאתה מברך. או שמישהו אחר ישים עליך את ידו וזה יחשב לך לכיסוי ראש. 3. מותר להשתמש בדברים של המת, ובמיוחד אם הוא לא השתמש בהם. אם אין אצלכם מישהו שרוצה לקחת ולהשתמש, כדאי שתתנו את הבגדים האלו לאנשים שאין להם. במקומות רבים יש חנויות של יד שניה שהם כמעט שנותנים את הדברים במתנה לעניים. שיהיה בהצלחה הרב יצחק גרינבלט נ.ב. אם תרצה אשמח לעזור לך עוד בכל מה שתרצה, בעזרה ובהדרכה, ביצירת קשרים עם אנשים שישמחו לעזור לך. אתה מוזמן לפנות אלי ישירות אל כתובת האימייל שלי.