• נטילת ידים לסעודה ופירות

כפפות לנטילת ידיים

הרב יצחק בן יוסף

א טבת תשע"ד
שאלה
האם אשה שסובלת כמה חודשים מאגזמה חריפה ביד, וזה כואב- האם מותר לשם הריפוי שלה, שתלבש כפפות שהולכת לישון בלילה וכאשר היא אוכלת לחם, ותהיה פטורה מכל הנטילות ידיים?
תשובה
חכמים קבעו דבריהם לבריאים ולכן יכולה להקל בכך עד שתתרפא . הרחבת התשובה: נטילת ידים שחרית - לטעם הראש שידיים עסקניות כפפות מועיל לרשב"א משום בריה חדשה ולדעת הזוהר משום רוח רעה - לא יועיל , אם היא יכולה ליטול ידיה לסעודה עד סוף קשרי האצבעות עדיף מכפפות .(שבט הלוי א, מד) ועוד להוסיף על כך נטילת ידיים שחרית ולהתנות שיועיל לכול היום (שו"ע קסד) אף שלא סומכים על זה בבריאים ,לגבי בעיה רפואית אפשר לסמוך עד שתתרפא.