- הלכה
- תערובת מאכלים
- הלכה
- נטילת ידים לסעודה ופירות
שאלה
האם יש צורך בנטילת ידים כשאוכלים קרוטונים במרק, כיון שהקרוטונים עשוים מלחם? האם יש הבדל בין קרוטונים מטוגנים לאפוים ואף בין קרוטונים תעשיתיים לביתיים?
תשובה
יש להבדיל בין ארבעה סוגי קרוטונים: א. קרוטונים עשויים מלחם רגיל אפויים בתנור ואינם מטוגנים או מבושלים במרק, ברכתם המוציא. ב. קרוטונים פחותים מכזית ונתבשלו במרק בכלי ראשון או מטוגנים בשמן עמוק, ברכתם בורא מיני מזונות. ג.פירורים פחות מכזית המטוגנים בקצת שמן ברכתם מוטלת בספק. ד. פירורים גדולים מכזית אף שמטוגנים בשמן, ברכתם המוציא.
יש עוד דברים המשפיעים על הברכה והם: אם מלכתחילה נעשו כקרוטונים או חתכו לחתיכות לחם שנאפה (אם נעשו במפעל צריך לברר זאת וכן אם טוגנו או נאפו), וכן כמות הקרוטנים ביחס למרק. לכן כתבו הפוסקים שראוי לאוכלם בתוך סעודת לחם כדי להימלט מן הספקות.
(ע"פ ספר "וזאת הברכה").
הרב רואי מרגלית.