- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
שטיפת כלים פרווה
שאלה
לכב’ הרב שלום,
אנחנו שוטפים את הכלים פעמים רבות במים חמים, ולפעמים גם משרים כלים במים חמים מאוד, (כדי להסיר בקלות יותר שאריות מזון שלא ירדו וחיידקים.)
השאלה, אין לנו סקוטש נפרד לסכו"ם פרווה, ואנחנו שוטפים כלים פרווה (בהם כלי הגשה או סכיני חיתוך) כל פעם עם בשרי או חלבי, לפי מה שיוצא. האם יכול להיות שיש בליעה כאשר משתמשים במים חמים?
מה הדין בדיעבד ומה הדין לכתחילה?
תודה.
תשובה
שלום
בדיעבד הכל נשאר פרווה.
לכתחילה כדאי לייחד סקוטש פרווה.
אם זה בעיה נראה לי שכדאי לשטוף את הפרווה עם הסקוטש החלבי שמסתבר יותר שבכיור זה יש פחות בליעה מאשר הכיור הבשרי, אולם זה תלוי באופי הבישולים אצלכם.
כל טוב
חלה בסעודה בשרית וחלבית
הרב בנימין במברגר | כ"ה אייר תשס"ח
שאלות בהלכות כשרות
הרבנות הראשית לישראל | ו אדר תשפ"א
סיר פרווה שנתבשל בו מאכל בשרי
הרב חגי לרר | כ"ח תמוז תשע"ה
בטל בשישים?
כולל הלכה בית אל | כ"ח ניסן תשע"ד
הרב יוסף אפריון
ר"מ בישיבה הגבוהה בית אל <br>
ארבע פתילים בכל צד בציצית
י"ח שבט תשס"ט
דברים שהוסעו בשבת
ז טבת תשע"א
שאלה לגבי ליווי אורח
ז שבט תשע"א
השכרת בית של נפטר בשנה הראשונה לפטירתו
ז טבת תשע"א

מה אומרים בניחום אבלים
הרב ש. יוסף וייצן | כ"ו תמוז תשס"ח

הסרת שיער הגוף לגברים
הרב עזריה אריאל | י"ב אלול תשע"ד

רחיצה לאבל בערב שבת
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ח שבט תש"פ
לך בשלום או לך לשלום
הרב אוריאל טויטו | י"ח כסלו תשס"ט

הריגת נמלה
הרב יצחק בן יוסף | א תמוז תשפ"ב

האם מותר להיכנס לבריכה עם המשפחה המורחבת?
הרה"ג יעקב אריאל | ל סיון תשפ"ב
איך להתחיל לשמור שבת?
הרב יצחק גרינבלט | א תמוז תשפ"ב
