שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

שטיפת כלים פרווה

undefined

הרב יוסף אפריון

י"א שבט תשע"ד
שאלה
לכב’ הרב שלום, אנחנו שוטפים את הכלים פעמים רבות במים חמים, ולפעמים גם משרים כלים במים חמים מאוד, (כדי להסיר בקלות יותר שאריות מזון שלא ירדו וחיידקים.) השאלה, אין לנו סקוטש נפרד לסכו"ם פרווה, ואנחנו שוטפים כלים פרווה (בהם כלי הגשה או סכיני חיתוך) כל פעם עם בשרי או חלבי, לפי מה שיוצא. האם יכול להיות שיש בליעה כאשר משתמשים במים חמים? מה הדין בדיעבד ומה הדין לכתחילה? תודה.
תשובה
שלום בדיעבד הכל נשאר פרווה. לכתחילה כדאי לייחד סקוטש פרווה. אם זה בעיה נראה לי שכדאי לשטוף את הפרווה עם הסקוטש החלבי שמסתבר יותר שבכיור זה יש פחות בליעה מאשר הכיור הבשרי, אולם זה תלוי באופי הבישולים אצלכם. כל טוב
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il