- הלכה
- מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה
שטיפת כלים פרווה
שאלה
לכב’ הרב שלום,
אנחנו שוטפים את הכלים פעמים רבות במים חמים, ולפעמים גם משרים כלים במים חמים מאוד, (כדי להסיר בקלות יותר שאריות מזון שלא ירדו וחיידקים.)
השאלה, אין לנו סקוטש נפרד לסכו"ם פרווה, ואנחנו שוטפים כלים פרווה (בהם כלי הגשה או סכיני חיתוך) כל פעם עם בשרי או חלבי, לפי מה שיוצא. האם יכול להיות שיש בליעה כאשר משתמשים במים חמים?
מה הדין בדיעבד ומה הדין לכתחילה?
תודה.
תשובה
שלום
בדיעבד הכל נשאר פרווה.
לכתחילה כדאי לייחד סקוטש פרווה.
אם זה בעיה נראה לי שכדאי לשטוף את הפרווה עם הסקוטש החלבי שמסתבר יותר שבכיור זה יש פחות בליעה מאשר הכיור הבשרי, אולם זה תלוי באופי הבישולים אצלכם.
כל טוב
סחוג שנטחן במעבד מזון חלבי
הרב בנימין במברגר | ח אייר תשפ"א
פרווה שהתחמם בחלבי
הרב בנימין במברגר | ו סיון תשפ"א

דג בחלב
הרב יצחק בן יוסף | י אלול תשפ"ב

בישול בשר עם חמאה פרווה
הרה"ג יעקב אריאל | ד אייר תשע"ב
הרב יוסף אפריון
ר"מ בישיבה הגבוהה בית אל <br>
מנחה וערבית וביטול תורה
ו שבט תשע"א
ברכת שחרית עם הפסקות
כ"ו שבט תשס"ט
הגדרת נבילה וטרפה
ט"ו טבת תשע"א
ארבע פתילים בכל צד בציצית
י"ח שבט תשס"ט

ציור לשם הנאה בחול המועד
הרב שמואל אריאל | ט"ו תשרי תשע"ו
יעלה ויבוא בערבית של חול המועד
הרב בנימין במברגר | כ"ג ניסן תשע"ב

אכילת אורז מחוץ לסוכה
הרה"ג יעקב אריאל | ט"ו תשרי תשס"ח
גילוח בחול המועד
הרב אליעזר מלמד | כ"ג ניסן תשס"ז
בליעת דמעות ביום כיפור
הרב דניאל קירש | י"א תשרי תשפ"ד
לגימת שמן ויריקתו ביום כיפורים
הרב יואב חנניה אוקנין | י"א תשרי תשפ"ד
להיכנס סתם לבית קברות
הרב דניאל קירש | י"א תשרי תשפ"ד
