שאלה
לרב שלום
בהמשך לתשובת הרב בנוגע לחיטים המעורבים בשמן הקנולה, 1. האם נכון להחמיר כדעת הרב ויטמן שמאחר ומעורבים חיטים בקנולה נכון שגזרת הקטניות נגזרה על ערבוב כזה וטוב להחמיר?
2. הרב כתב שבלח בלח - אין חוזר וניעור, האם אין בעיה כאשר החיטה נהפכת לשמן היא היתר ואין מים אז היא לא מחמיצה ולא בטלה, אלא רק בפסח כאשר היא מתערבת בתבשילים היא מחמיצה,
האם במצב כזה יש להחמיר בקנולה?
תשובה
1. עניתי שבררה טובה עדיפה מהסתמכות על ביטול ברוב
2. לאחר הביטול ברוב של לח בלח הוא אינו חוזר ונעור גם במגע עם מים